Preloader Image

Quarantine Online Tournament Vol.1

##MESA

Во текот на последниот априлски викенд од 24ти до 26ти, македонската еспорт сцена ја започна годината со два он-лајн турнири именувани Online Quarantine Tournament. Како едни од најпопуларните игри на интернационално како и на локално ниво Counter Strike Global Offensive и League of Legends ги наполнија twitch каналите на МЕСА и GGTVMK со гледачи и поставија преседан за гледаност на домашните турнири. Овој гејмерски викенд кој се играше под мотото #СедиДома ја претстави силата на видео игри во овие уникатни ситуации, нивната можност за забава и зближуивање на луѓе. Овој турнир беше голем ветар во грбот на МЕСА како и нејзините поддржувачи за дополнително активно учество во воздигнувањето на македонската еспорт сцена.
Посебна благодарност испраќаме до нашите поддржувачи кои ја воочиа силата на еспортот како и видео игрите воопшто да бидат сила за добро!
Lynx Animation; M3DS; Pizza Jakomo; Галерија; Нексио Компјутери; GGTVMK и brif.mk
Очекувајте уште многу вакви настани во текот на целата година во разни видео игри, заедно да го развиеме еспортот во Македонија!

Статистика за Настанот

игри

2

Посетеност

2,500+

Натпреварувачи / Тимови

800+ / 140+

Награден Фонд

1500+

Галерија

Slide
Social