Preloader Image

Хамид Ариф

Ит сектор
Следи не:
Македонец
Националност
24
Возраст
Ит сектор
Позиција

Кратка Биографија

Хамид Ариф меѓу гемерите познат како “Hamcho” е роден на 08.11.1996 година во Скопје. Голем љубител на играта Дота 2 на која го поминува поголемиот дел од време во неговата геминг кариера. Неговиот интерес во светот на електронските спортови започнува со Дота како дел сценарио од Warcraft III на негови неполни 8 години, па се до денешени денови каде што успева да се пласира во најдобрите 2000 играчи во европа според ранкинг системот во дота2. Исто така има настапувано за полу-професионални Дота2 тимови. Има организирано голем број на турнири во оваа област а истовремено беше и еден од главните коментатори на настанот А1 Game Fest 2019. Со неговото големо искуство во областа на електронските спортови ќе даде голем придонес во Македонската еспорт сцена.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Social