Preloader Image

Дамјан Илиевски

League of Legends
Македонец
Националност
28
Возраст
Кастер
Позиција

Кратка Биографија

Дамјан Илиевски е роден на 26.12.1994 година во Скопје. Студент на Факултетот за Музичка Уметност во Скопје, како и голем гејминг ентузијаст. Го пројавува својот интерес кон гејмингот уште на млади години. Голем љубител на MOBA и ARPG игри од типот како Dota (1/2), League of Legends, Diablo 2, Path of Exile.
Долг период е активен на Македонската League of Legends сцена и има забележано повеќе успеси како на локални натпреварувања, така и на неколку балкански лиги од која најзначајна е LOL Serbia League (LSL). Сеуште активен подржувач на Македонската League of Legends заедница и администратор на League of Legends – Macedonia

Social