Preloader Image

Александар Пауноски

ИТ СЕКТОР
Следи не:
Македонец
Националност
25
Возраст
ИТ СЕКТОР
Позиција

Кратка Биографија

Александар Пауноски има 22 години од Скопје, сеуште активен студент на Архитектонски Факултет во Скопје. Љубител на повеќе видео игри уште од рани години, смета дека електронските спортови имаат големо влијание врз општеството и се дел од него. Има учествувано како дел од организација на Фортнајт видео играта на Vip Game Fest 2018, и како администратор на дел од настаните на А1 Game Fest 2019. Два настани кои завземаа голем траг во гејмингот во Македонија последните две години. Тој е член и генерален секретар во македонската еспорт асоцијација – МЕСА која се занимава со промовирање на електронските спортови во Македонија и унапредување на македонската еспорт заедница преку редовно организирање на настани и турнири.

Social