Preloader Image

MESA AUTUMN GAMING MONTH

##MESA

Гејминг настан што траеше цел месец и опфати седум дисциплини - за што повеќе може да се стреми еден гејмер? Почнувајќи со Фортнајт турнир што траеше од 14ти до 15ти ноември 2020 и завршувајќи со ЛоЛ турнир од 4ти до 6ти декември, најдобрите играчи и тимови во сите најиграни дисциплини си ги тестираа своите сили на највисокото ниво. Фортнајт 14ти-15ти ноември 2020 - несомнено играта каде што најдобрите играчи се од најмладата годишна група од било кој друг еспорт. Наградите за првите три места подеднакво беа распределени помеѓу несомнено најдобрите македонски Фортнајт играчи. Клеш Ројал 18ти ноември 2020 - една од најпопуларните мобилни игри која има сериозна еспорт сцена, исто со млада годишна група на играчи кои најмногу се разбираат. Првото место го освои Александар „NarutoUzumaki:)“ Зозовски, додека на подиумот заврши и единствената женска натпреварувачка од било која дисциплина застапена во рамки на АГМ - ANA. Третото место му припадна на Kristijan. ЦС:ГО 20ти-22ри ноември 2020 - најочекуваниот турнир во склоп на АГМ. Предводен од професионалци, освојуван од професионалци, ЦС:ГО турнирот беше огромен успех со ниеден технички проблем и бројот на задоцнувања сведен на најниско ниво! Првото место им припадна на најдобриот тим во Македонија - GoodGame, кои после неверојатен отпор од страна на второпласираните GODZ1337, успеале да ја свртат предноста во нивна полза и победија со резултат од 2-1. Третото место го поделија Infusion eSport и QQ. Шах 25ти ноември 2020 - древната игра која од мали нозе сме ја играле со нашите дедовци, сега во форма на еспорт! Со корона пандемијата и малиот број на турнири во живо, сите турнири сега се играат онлајн! Поради технички проблеми од страна на реномираната шаховска платформа chess.com, турнирот е пролонгиран. Дота 2 - 27ми-28ми ноември 2020 - за првпат МЕСА организираше турнир во една од најпознатите МОБА игри која сите барем еднаш сме ја играле. Како што беше предвидено пред да почне групната фаза, фаворитот Mjolnir убедливо го освои турнирот без НИТУ ЕДНА загубена мапа! Второто место им припадна на Kираџии, додека третото место го поделија M.O.B. и pita4i. ЛоЛ 4ти-6ти декември 2020 - од една МОБА игра на друга, крајот на овој неверојатен настан го одбележуваме со најдобрите македонски ЛоЛ тимови! Добро познатите Reborn eSports повторно триумфираат на ЛоЛ турнир организиран од МЕСА. Второто место им припадна на Harmony, кои пружија добар отпор. Третото место го поделија Vincit Omnia и Evolution Squad.

Галерија

Social