Preloader Image

Erasmus+ Esport Event Powered by MESA

##MESA

Македонската Еспорт Асоцијација и Национална агенција за европски образовни програми и мобилност преку отворените денови на Еразмус+ ги повикува сите гејминг ентузијасти, еспортисти и еспортистки, млади и стари и сите оние кои се чувствуваат така!

Пријавите започнуваат на 7-ми октомври во 20:00 часот на доленаведениот линк и ќе траат до 11-ти октомври, 00:00 часот.

Турнирот во League Of Legends ќе се одвива по принцип на групна фаза со одреден бракет по случаен избор. Натпреварите во групна ќе се играат по принцип на единечна елиминација, во една добиена (Best of 1) и најдобриот од групата продолжува понатаму во полуфинале.

Првите две групи ќе започнат во 11:00 часот на 14-ти октомври, доколку следните две групи започнуваат одма по завршување на последниот натпревар од претходната група, отприлика 13:30 часот.
Полуфиналните натпревари и големото финале ќе се одиграат во две добиени (Best of 3).

Се игра 5 vs 5 на претходно креирано лоби од страна на администраторите. Дозволено е пријавување на уште еден дополнителен(резервен) играч по потреба, не е задолжително.

Целокупниот настан ќе биде пренесуван во живо на дигиталната платформа Twitch, на каналот на Македонската Еспорт Асоцијација.

#FutureOfEntertainment

Social