Preloader Image

A1 GAME FEST 2021

##MESA

Четврта последователна година за A1 Game Fest! A1 Game Fest 2021 @East Gate во 4 различни дисциплини: CS:GO, Dota 2, FIFA 22 и Tekken 7. Во најгледаната дисциплина Counter-Strike: Global Offensive со медали се закитија првопласираните ``GODMODE``, додека второто и третото место им припадна на ``Evil Opponent`` односно ``PUGGERZ``. Во мега популарната Моба Dota 2, победници беа тимот на ``Mystique``, а со сребрени односно бронзени медали се закитија тимовите на ``Myolnir`` и ``Shadow Amulet``. FIFA 22 како и секоја година првично квалификациите беа одиграни во просториите на играчницата ODAX, за да подоцна најдобрите 4 тима си ги одмерат силите во East Game Mall.
Најдобрите 3 тима за 2021ва година беа ``Red Devils``, ``Alfi`` и ``Paul Drogba``. И како последен наслов за A1 Game Fest 2021, Tekken 7!
Најдобрите на овој Tekken 7 турнир се, првопласираниот ``Renion``, второпласиран заврши ``Rogue_Identity`` и третопласиран ``Yamato``. Со ист награден фонд од A1 Game Fest 2020, но со повеќе заинтересираност бидејќи гејмингот не е само хоби, туку пасија и професија на многу идни и сегашни млади Е-атлети!
Да се надеваме дека следната година ќе имаме поголем награден фонд!

Галерија

Social