Preloader Image

A1 GAME FEST 2020

##MESA

Времето дојде за еден од најочекуваните македонски гејминг настани - А1 Game Fest 2020 - Online Edition! FIFA 21, TEKKEN, Fortnite и League of Legends беа застапените игри во рамки на А1 Game Fest 2020. МЕСА беше дел од организацијата на А1 Game Fest 2020 и беше одговорна за организирање и реализирање на League of Legends, Fortnite и Fifa20 турнирите. Траејќи од 19ти до 20ти декември 2020, настанот се одбележа со League of Legends, каде што Reborn eSports повторно триумфира на ТРЕТИОТ ЛоЛ турнир оваа година: MESA Quarantine Online Tournament, MESA Autumn Gaming Month и A1 Game Fest 2020! Одамна не сме виделе ваква доминација на македонската еспорт сцена во било која дисциплина. Тимот на Reborn eSports го напушти турнирот со 1000 евра во нивните џебови.
На 20ти декември го одбележавме крајот на овој уникатен настан со Fortnite! Нов турнир, иста приказна! Првопласираниот Hyper, како и третопласираниот Pisle од A1 Game Fest 2019 повторно на подиумот, овојпат под тимот RageQuitters! Hyper и Pisle го завршија турнирот со 600ни евра во своите раце.

Галерија

Social