Preloader Image
Image Alt
  /  За Нас

За Нас

МЕСА е организација на ентузијасти со искуство во електронските спортови. Основана со мисија за промовирање на електронските спортови во Македонија и унапредување на македонската еспорт заедница преку редовно организирање на настани и турнири.

МЕСА се стреми да го воздигне е-спортот до наредното ниво, да ја пласираме Македонија на светската сцена и да им се даде шанса на нашите е-атлети да бидат видени на истата. Да создадеме околина која може да негува нови таленти и да даде шанса на ветераните. При извршувањето на нашите активности и исполнувањето на нашите цели секогаш практикуваме транспарентност, кооперативност, еднаквост, непристрасност, одговорност и инклузивност.

Афирмација на електронските спортови во Македонија.

Social